hvordan fælder man et træ
Gør-Det-Selv

Hvordan fælder man et træ? 5 tips til at gøre træfældningen lidt nemmere

Det kan sommetider være nødvendigt med træfældning. Sådan er det selvfølgelig ikke for alle, da vi hver især bor forskelligt og har forskellige behov. Det er ikke alle der bor et sted med træer, men det kan alligevel være nyttigt at vide noget om for rigtig mange mennesker. Skulle man eksempelvis få et sommerhus i et skovområde, så kan det godt blive aktuelt.

Det kan blot være et eksempel på at det kan være godt at vide noget om træfældning. Der kan selvfølgelig også være mange andre gode grunde. Nedenfor får du nogle tips til at gøre træfældningen lidt nemmere for dig selv.

Kan du selv stå for træfældningen?

I nogle tilfælde vil man godt selv kunne fælde træer. Det er dog vigtigt at være klar over hvornår det anbefales at få professionel hjælp til træfældningen. Er de træer man skal have fældet mere end 4-5 meter høje, så anbefales det at man får professionelle til at stå for træfældningen. Professionelle folk kan nemlig bruge en særlig teknik der hedder topkapning.

Teknikken går ud på at man begynder med at skære træet ned fra toppen af, hvor man skærer grene og stamme fra ét styk ad gangen. Det er virkelig vigtigt at man ikke selv begiver sig ud i at forsøge sig med den slags teknik, da man hverken har den erhvervsmæssige baggrund, eller den fornødne erfaring til at kunne stå for sådan et indgreb. Det vil i sådan et tilfælde være godt at få professionel hjælp.

1. Undersøg dine muligheder for træfældning

Hvis du har brug for hjælp til træfældning, så kan dit arbejde starte med at finde nogle dygtige folk der kan stå for træfældningen. Man kan gribe denne opgave an på lidt forskellig vis. Det kan være man kender nogle i ens omgangskreds, som kan sætte en i kontakt med nogle der kan stå for træfældning. Hvis man er så heldig at det er tilfældet, så kan det være et rigtig godt sted at starte.

Ved at kende folk, kan man sommetider også få det til en billigere pris, hvilket selvfølgelig også vil være at foretrække, hvis det kan lade sig gøre. Er det noget du har mulighed for, så bør du undersøge om der er nogle i din omgangskreds der har erfaring med træfældning på den ene eller anden måde. 

2. Træfældning på internettet

Man kan ofte finde meget information på nettet. Det er også tilfældet når det kommer til træfældning. Det vil således være rigtig fornuftigt at tjekke internettet ud, hvis du står over for en omgang træfældning. Her vil du kunne finde firmaer, der selv udfører træfældning. Det vil være oplagt at bruge internettet til denne slags research.

Hvis du finder et firma, der lyder interessant, så kan du altid ringe til dem for at få et uforpligtende tilbud. Det er noget de fleste firmaer vil være klar til at give dig, så det skal du ikke være bleg for at spørge om. Så tag endelig internettet i brug, for på den måde at undersøge om du kan finde frem til et firma, der kan stå for træfældning. 

3. Brug prisberegneren på nettet

Du kan finde en prisberegner på nettet, hvor du skal vælge nogle muligheder, hvorefter den vil give dig en estimeret pris på træfældningen. Det er eksempelvis træsorten, der er afgørende for hvad prisen for træfældningen ender med at blive. Træets diameter er ligeledes afgørende for den pris du ender med at få for træfældningen. Den indtaster du og det er selvfølgelig et estimat. Herefter vil du blive bedt om at indtaste træets højde.

Pladsen omkring træet er også afgørende for prisen, så det skal du også svare på, hvorefter omfanget af oprydningen også vil blive efterspurgt. Når du har svaret på disse spørgsmål om træfældningen og trærydningen, så vil du få et bud på en pris. Det er en estimeret pris, men den giver alligevel et godt bud på hvad man kan forvente at komme af med. Klik her for at beregne din pris på træfældning.

4. Styr på de tekniske detaljer

Inden man begynder at fælde nogle træer, så er det godt at have styr på de tekniske ting. Der er eksempelvis visse træsorter, der er fredet. Det er selvfølgelig vigtigt at man er klar over hvilke træsorter der her er tale om, så man ikke kommer til at fælde fredede træer. Hvis man er i tvivl, så kan man enten søge sig frem til det på nettet, eller man kan spørge de fagfolk der skal stå for træfældningen. Det er altid en god idé at trække på de folk, der har erfaringer og den fornødne faglige baggrund. De har nemlig en rigtig værdifuld viden i disse situationer, så her skal du endelig ikke holde dig tilbage for at spørge. 

5. Bliv klar over omfanget af træfældningen

Det kan være en god idé at være i en god dialog med de folk der skal stå for træfældningen hjemme ved dig. Det kan først og fremmest være med til at der ikke sker misforståelser. Det vil nemlig være rigtig ærgerligt, hvis de kommer til at fælde for mange træer, fordi I ikke har kommunikeret godt nok. Det kan altså undgå ved at indgå i en god dialog.

Det er dog ikke den eneste fordel ved at snakke med dem der skal udføre arbejdet. Du kan ligeledes snakke med dem for at få en idé om hvor lang tid arbejdet med træfældningen vil komme til at tage. Det kan der være flere gode grunde til at man vil vide. Det vil først og fremmest være afgørende for den pris man i sidste ende skal betale.

Hvis man vil være hjemme mens arbejdet foregår, så vil det også være rigtig rart at vide hvor længe det står på, så man ellers kan planlægge efter det.

Gode råd du kan tage med videre

Du har ovenfor fået nogle råd til træfældning. Det er ikke sikkert du har kunne bruge dem alle sammen, men der er forhåbentlig nogle elementer, som du kan tage med videre, når du skal planlægge træfældning hjemme i haven, eller ude i sommerhuset. Alt efter omfang er behovet for træfældning selvfølgelig forskelligt. Ved mindre træer er det ikke sikkert der er behov for professionelle folk til at udføre træfældningen.

Det anbefales dog at man får professionelle til at stå for træfældningen, hvis træerne er mere end 4-5 meter høje. Her bør man altså ikke selv stå for det medmindre man selvfølgelig har en baggrund, der gør at man har nogle særlige kompetencer på området. Det er rigtig vigtigt at huske på, så man ikke kommer galt afsted. 

Du kan måske også lide...