kom i gang med landevejscykling
Livsstil Shopping

Kom i gang med landevejscykling – 5 ting du har brug for

Mennesket er skabt til at være udenfor. Derfor vil du også ofte kunne opleve en vis utilfredshed, hvis du ikke har været nok udenfor i en periode. Der er nemlig noget beroligende og forfriskende over at bruge tiden i naturen. Desværre passer det ikke helt med den moderne livsstil, hvor flere mennesker bruger meget tid inden for på kontorer.

Derfor er tid i naturen også noget, der skal prioriteres for de fleste mennesker. Derfor bør du kombinere din udetid med en aktivitet, som du godt kan lide. Hvis du eksempelvis er glad for at cykle, kan du forsøge dig med landevejscykling. Det kræver faktisk ikke så mange ting, og så får du rig mulighed for at nyde det danske landskab, mens du får motion.

Først og fremmest skal du finde den rette cykel

Det siger nok sig selv, at før du kan gå i gang med landevejscykling, skal du naturligvis have den rette cykel. Forskellige cykler egner sig nemlig til forskellige formål. Når du gerne vil i gang med landevejscykling, skal du derfor finde en racercykel.

Når du cykler på mere åbne strækninger på landevejene, kan du virkelig mærke både med- og modvind. Derfor er det vigtigt, at du har en forholdsvis let cykel, som du let kan manøvre rundt og få noget fart på. Derudover skal cyklen naturligvis også passe til både din højde og drøjde, så det føles behageligt at cykle på den.

Dernæst skal du finde den rette cykelhjelm

Sikkerhed er alfa omega – også når du cykler. Derfor bør du helt klart også købe en cykelhjelm, når du gerne vil i gang med cykling. En landevejscykling har klikpedaler, hvilket betyder at dine sko bliver sat fast til pedalerne. Det gør det nemmere at holde balancen og cykle på landevejene, men det betyder også, at du virkelig kan slå dig, hvis du vælter.

Du kan ganske enkelt ikke sætte en pris på din hjerne. Den er essentiel for dit liv, som du fører nu. Derfor skal du helt klart også beskytte din hjerne bedst muligt, når du cykler. Det gør du med en sikker og forsvarlig cykelhjelm.

De rette cykelsko

Det er også vigtigt, at du får fundet nogle gode og behagelige cykelsko. Cykelskoene skal nemlig klikkes fast til dine klikpedaler på cyklen. Derfor er det også vigtigt, at de føles komfortable og sikre. Med klikpedaler har du faktisk også mulighed for at blive op til 15% hurtigere. Derfor er der altså god grund til at vænne dig til denne type pedaler og sko.

Skoene kan være med enten velcro eller andre former for spændemekanismer. Hvis du er nybegynder, kan du dog sagtens starte ud med velcro. Det er klart den billigste løsning. Senere kan du altid skifte skoene, hvis du bliver helt vild med landevejscykling.

Komfortabelt cykeltøj

Når du gerne vil i gang med landevejscykling, skal du også finde noget komfortabelt og passende cykeltøj. Det er vigtigt, at du køber tøj, der er designet til at blive anvendt til cykling. Andet sportstøj har ofte syninger og snit, der på sigt vil irritere dig under cykling.

I stedet bør du finde nogle gode cykelshorts og behagelige trikoter. Fordelen ved cykelshorts er, at de har en pude, der beskytter din bagdel, når du cykler. Den føles muligvis lidt underlig i starten, men du vil helt klart værdsætte den på sigt.

Det er også vigtigt, at dine shorts har seler. På den måde sikrer du dig, at shortsene bliver siddende, hvor de skal under hele cyklingen.

Derudover skal du også investere i en eller flere trikoter. Det er en form for cykel-t-shirt, som oftest har smarte lommer bagpå, hvor du for eksempel kan have en energibar eller en cykelpumpe. Derfor er det også især disse lommer, der gør cykel-t-shirten velegnet til landevejscykling.

Det er vigtigt, at du vælger en t-shirt, der sidder tæt til kroppen. Hvis t-shirten flagrer, vil det give dig yderligere modstand på landevejene.

Cykellygter for høj synlighed

Endelig er det også vigtigt, at du er synlig på landevejene. Det kan du blandt andet sørge for ved at vælge cykeltøj med reflekser. Men derudover bør du helt klart også investere i nogle cykellygter.

Som du nok allerede ved, skal du have en hvid lygte til at sidde foran og en rød lygte bag på cyklen. På den måde kan bilisterne se, om du kommer kørende mod eller fra dem.

Når du cykler på landeveje, kan der blive virkeligt mørkt om natten. Derfor er det ekstra vigtigt, at du husker cykellygter, når du gerne vil i gang med landevejscykling. God fornøjelse!

Du kan måske også lide...