Udgivet i Oplevelser

På strandferie med gutterne - fire gode forslag til hvor I skal rejse hen

Af Maend.dk

Yes! Endelig ferie, og du og drengene har aftalt at tage afsted mod varmere kyster. Høj sol, hvid strand, blåt vand og søde piger. Så bliver det da ikke bedre. Men hvor skal I tage hen? På internettet er der et hav af muligheder, og man kan let drukne i valg. Derfor har vi samlet en liste med gode forslag til, hvor I kan tage på strandferie.

Costa del Sol

Spanien er et af de lande, der bare har det hele. Rå natur med bjerge og sne, livlige byer med kultur og natteliv og sidst, men ikke mindst, uendelige destinationer, der inviterer til at lægge på stranden med en kold drink i hånden.

Sydligst findes regionen Andalusien, hvor kystlinjen Costa del Sol befinder sig. Den har i mange år været flittigt besøgt af os nordeuropæere, og det er ikke uden grund. Her kan I nemlig få postkortstrande, og samtidig er der masser af muligheder for uforglemmelige nætter i for eksempel byen Malagas udvalg af fantastiske natklubber. Malaga byder desuden på masser af historie og kultur - og så byder den på en dejlig strand, og en næsten garanti for godt vejr. Find gode tilbud på fly og hoteller til Malaga og andre drømmeferiedestinationer her.

De Kanariske øer

Endnu en gang slås et slag for Spanien, og denne gang er det for deres vidunderlige øgruppe, De Kanariske øer. De i alt syv beboede øer byder hver især på smuk natur og masser af strande, men der er også nogle ting, der adskiller dem. Iblandt de mest kendte øer er Gran Canaria og Tenerife, men resten af perlerækken er bestemt også et besøg værd.

Gran Canaria er kendt for byen Las Palmas, som er en livlig by med en næsten storbyagtig atmosfære - på trods af at være placeret på en ø midt i Atlanterhavet. Her kan I få stillet jeres shoppetrang, og samtidig nyde dagene på stranden i det gode vejr. Er I til mindre byer, kan I selvfølgelig også vælge at leje en lejlighed eller et hotel et andet sted på øens smukke kyststrækning, og dermed samtidig få udbytte af Gran Canarias strande. Tenerife er velegnet til jer, hvis I ønsker et mere tætpakket aktivitetsprogram med mange oplevelser og udflugter.

På denne ø findes også Spaniens højeste bjerg, hvis I er til naturoplevelser og vandreture. Fuerteventura er sammen med Lanzarote kendt for deres mange sportsaktiviteter og lange, smukke strande. De to øer La Palmera og La Palma er begge rolige, smukke øer, hvor I kan opleve natur og dejlige strande.

Sunny Beach

På Bulgariens sortehavskyst ligger den kendte strand- og festby Sunny Beach. Byen har i årtier tiltrukket mange hundredetusinder turister, og det med god grund. Udover at byde på nogle af Bulgariens smukkeste strande, har byen også et hav af muligheder for aktiviteter og fester og er - sammenlignet med andre populære turistmål - stadig en relativt billig by. Langs den vidunderlige strandpromenade i Sunny Beach, findes en masse butikker, hoteller, restauranter og barer, hvor I kan slå jer løs. Nætterne kan godt blive sene her i Bulgariens festlige epicenter, men dagen derpå venter solrige timer på stranden til at sove tømmermændene ud. Vi kan vist alle blive enige om, er det er den bedste kur der findes.

Har I én af dagene lidt mere energi, er der også rig mulighed for vandaktiviteter ved den 8 km lange strand. Så hvem ved, måske I skal ud at stå på jetski en af dagene? Én ting er i hvert fald helt sikkert; Hvis I er til fest, sol og strand, vil Sunny Beach ikke skuffe jer.

De græske øer

Ø-hop i Middelhavet har en vis nostalgisk, magisk klang over sig, og det med god grund. Denne rejseform har nemlig været populær i mange år på grund af dens mulighed for spontanitet samt at besøge en masse forskellige steder. Af eksempler på nogle af de kendte græske øer, der er et besøg værd, kan Rhodas, Kreta og Mykonos nævnes. Ligesom med de Kanariske øer, har de strand, vejr og til dels kultur til fælles, men de adskiller sig også på nogle punkter, som kan være en fordel at sætte sig ind i, inden I vælger.

På den måde, kan I nemlig finde den ø, der passer allerbedst til jer. Rhodos har fordelen at være en mindre ø, og på den måde, kan I få mulighed for at nå at se mere af øen. Hvis I er interesserede I en dagstur rundt på øen, kan det være en god idé at leje en bil, og på den måde nemt komme fra A til B.

Offentlig transport er ikke altid tilgængeligt, når man gerne vil se de mere skjulte steder, som øen gemmer på. Kreta har derimod, som en større ø, flere aktiviteter at byde på. Blandt andet ligger der et gammelt palads på øen ved navn Knossos, som helt klart er et besøg værd. Mykonos, den sidste af de førnævnte øer, er derimod kendt for sin ro og for sine uimodståeligt smukke sandstrande. Så trænger I til en uges afslapning i varmen, og er hovedgrunden til at tage afsted, at I gutter skal være sammen og spile noget bold på stranden, vil Mykonos være det hele oplagte valg for jer.