Vil du gerne have din egen mandeblog 5 simple steps til at komme godt i gang og blive opdaget af læserne
Livsstil

Vil du gerne have din egen mandeblog? 5 simple steps til at komme godt i gang og blive opdaget af læserne

Der findes mange forskellige blogs på det store internet. Det er nemlig her, at privatpersoner kan dele ud af tanker, ideer og hobbys og på den måde finde fællesskaber med andre ligesindede. En blog er derfor et frit univers, som på mange måder foregår som en offentlig dagbog. Her kan andre mennesker finde inspiration til alt lige fra livsstil, motion, refleksioner over livet eller gode opskrifter på mad. Universet indenfor blogs rummer det hele, og det er i teorien kun fantasien, der sætter grænser.

Det helt store spørgsmål er dog, hvordan du bedst muligt kommer i gang. For det handler ikke blot om at finde det rette emne og skrive fængende tekster ud fra dette. Det handler i høj grad også om at tiltrække læsernes opmærksomhed. Det er vigtigt at huske, at med de utallige muligheder for underholdning – på både nettet og andre steder – er konkurrencen om læsernes tid stor. Det handler derfor om at skille sig ud og kunne tilbyde dem noget, de ikke føler, at de kan få andre steder.

Du finder her fem simple steps til at komme godt i gang med din mandeblog og samtidig også blive opdaget af læserne.

Ved du, hvorfor SEO er vigtigt?

I grove træk handler SEO om at genere øget trafik på din mandeblog. Dette er dog den simplificerede forklaring – for bag SEO findes mange strategiske overvejelser og nøjeregnende beslutninger. Intet er tilfældigt.

Det handler om at lære det grundlæggende i SEO – ikke så man nødvendigvis selv mestrer kunsten til fulde, men så man forstår vigtigheden i både at anvende samt prioritere dette, når man lægger sin businessstrategi. Der findes heldigvis kompetent og faglig hjælp og sparring, der klæder dig godt på og sikrer, at du får de optimale betingelser indenfor SEO.

SEO skal forstås som en optimering af søgemaskinen. I teorien handler det om at anvende væsentlige ord, der har relevant betydning for din mandeblog, og som potentielle læsere med sandsynlighed vil søge efter på Google. Jo bedre og gennemtænkt din SEO-plan og strategi er, desto bedre chance har du for at rangerede højere på Google. Det handler nemlig alt sammen i sidste ende om at være i toppen af de søgehits, som Google præsenterer forbrugeren for.

Det er et veldokumenteret og ikke mindst velkendt problem, at forbrugeren ikke går tilbage på side 10, når de søger via Google. Her vælger de typisk enten én af de første resultater, som søgemaskinen præsenterer dem for, og ellers vælger de resultater, som findes indenfor den første side. Det er endda de færreste forbrugere, der vælger at gå om på side 2 for at lede.

De fleste er af den opfattelse, at de bedste resultater findes på den første side, som de præsenteres for. Derfor nytter det sjældent noget at befinde sig på de bagerste sider, for her opdager ingen ens eksistens. Ønsker du at tiltrække læsere til din mandeblog, kræver det en god, velovervejet og ikke mindst gennemarbejde SEO strategi. Det bedste råd er, at du prioriterer både tid, ressourcer og økonomiske kræfter på dette. Dette vil belønne sig i sidste ende.

Skriv om relevante emner

Handler din mandeblog eksempelvis om sport, er det vigtigt, at du tager relevante og interessante emner op, som eksempelvis kan tiltrække læsere og skabe debat. Det kan være, at du skriver om fodbold. Her vil det være væsentligt at skrive om store nyheder i eksempelvis transfervinduet. Selvom du og alle dine læsere formentligt ikke alle holder med den samme klub, kan du forsøge at finde de nyheder, der binder jer sammen. Det kan eksempelvis være, når en dansk spiller skifter til en stor udenlandsk klub.

Selvom du eksempelvis skriver om nicherelaterede emner, findes der stadigvæk store nyheder indenfor det pågældende emne. Jo mere relevant du gør dig, jo flere læsere vil du som regel formå at tiltrække. Det kan eksempelvis være, hvis du skriver om et emne, der kan skabe debat. Her vil flere læsere formentligt blande sig i debatten – og når de så eksempelvis i frokostpausen fortæller deres kollegaer om debatten, vil dette automatisk lede flere læsere i retningen af netop din mandeblog.

Husk at opdatere din mandeblog med jævne mellemrum

For at fastholde dine læsere og sørge for, at de ugentligt tjekker ind og ser, hvad der sker på din mandeblog, er det vigtigt, at du sørger for at opdatere den med kontinuerlige mellemrum. En af de største årsager til at læsere falder fra, samt man ikke evner at tiltrække nye er, at man ikke skriver indlæg med jævne mellemrum. Når læserne besøger din mandeblog, skal de gerne kunne forvente at finde nye og spændende blogposts. Hvis ikke vil de langsom frekventere din blog sjældnere og sjældnere og til sidst falde helt fra.

Som vi indledte med i starten, handler det netop om at gøre sig fortjent til læsernes opmærksomhed. Der er ufatteligt mange om buddet, og læserne skal derfor tilfredsstilles hele tiden. Føler de eksempelvis ikke, at de bliver underholdt, når de besøger din blog, vil de på sigt fravælge netop din mandeblog. Der er nemlig ingen, der gider at læse gamle og ikke-relevante blogindlæg længere.

Vær ægte, ærlig og autentisk

Det handler ikke nødvendigvis om at lukke sine læsere helt ind i privatsfæren. Man kan sagtens være personlig i sine indlæg uden at udlevere sit privatliv. Det handler om, at dine læsere skal kunne mærke dig som menneske, blogger og person. De skal have en følelse af, at de kender dig – ikke nødvendigvis privat men som person. Det handler derfor om at være både ægte, ærlig og ikke mindst autentisk.

Der er mange måder at gøre det på – og den ene er ikke nødvendigvis mere rigtigt end den anden. Kunsten er typisk også at finde sin egen stil. Man kan eksempelvis dele ud af tanker, dele billeder fra sin hverdag, dele oplevelser og anbefalinger og sørge for altid at sætte et personligt touch på det.

Find din egen måde at være blogger på

Som sagt (!) der er nok om buddet. Det handler derfor ikke om at kopiere alle de andre, som i forvejen har en mandeblog. Det handler i langt højere grad om ,at du finder din egen måde og facon at være mandeblogger på. Det handler om, at du har en skrivestil, der afspejler dig som person. Det handler om, at du skaber et unikt univers, der kendetegner dig, dine interesser, hobbyer og dig som menneske.

Disse fem gode råd er værd at skrive sig bag øret. Det vigtigste step er, at du anvender professionel hjælp til at udarbejde SEO.

Du kan måske også lide...