Sådan vælger du den rette kontorstol til hjemmekontoret
Livsstil

Sådan vælger du den rette kontorstol til hjemmekontoret

Hvis du sidder meget ned i løbet af din arbejdsdag, så er det vigtigt at have en god kontorstol at sidde på imens du udfører dit arbejde foran computeren. En kontorstol er et vigtigt arbejdsredskab på de arbejdpladser, hvor der er meget stillesiddende arbejde. Har du ikke en kontorstol, der er i en god kvalitet og passer til din krop, så vil din risiko for at få belastningsskader i forbindelse med dit arbejde være højere.

At vælge den rette kontorstol til dit hjemmekontor er derfor meget vigtigt. Mangler du viden om, hvad du skal se efter, når du køber en ny stol til dit hjemmekontor, så læs med her, hvor der er samlet 6spørgsmål, som du kan stille dig selv inden du køber nye kontorstole.

1) Hvor meget skal du bruge stolen?

En af de første overvejelser, som er gode at gøre sig, når man skal vælge den rette kontorstol til hjemmekontorer er, hvor mange timer du sidder ned dagligt i løbet af en arbejdsdag. Hvilken kontorstol, der er den rette for dig og dine behov afhænger i høj grad af, hvordan en typisk arbejdsdag ser ud for dig. Jo flere timer du arbejder stillesiddende i løbet af en dag, desto mere skal du være opmærksom på at den kontorstol som du sidder i er af en ordentlig kvalitet.

Sidder du eksempelvis kun få timer i løbet af en dag, så er det ikke nødvendigt for dig at bruge penge på en dyr luksus stol. Her vil du sagtens kunne nøjes med en billigere model. Bruger du derimod mange timer eller hele din dag i en kontorstol bør du være mere opmærksom på at den stol som du køber er i en god kvalitet, så du har den mest optimale siddekomfort i løbet af din arbejdsdag.

2) Hvilke ergonomiske funktioner skal stolen have?

De fleste kontorstole har mange forskellige indstillingsmuligheder, som gør at du kan opnå den bedst mulige siddekomfort, når du arbejder. Når du skal finde den rette kontorstol til dit hjemekontor, er det derfor en rigtig god idé at overveje om der er nogle specifikke funktioner, der er vigtige for dig at have for at kunne opnå den bedst mulige støtte, når du sidder ned. Bruger du din kontorstol meget i løbet af en arbejdsdag er det ekstra vigtigt at vælge en stor, der har alle de indstillingsmuligheder, som er nødvendige for at du kan sidde ordentligt på stolen.

Med de rigtige indstillingsmuligheder på stolen vil det nemlig være muligt for dig at indstille stolen således, at den passer helt perfekt til din vægt, højde og kropsform. Derudover er det en god idé at skifte siddestillingen i løbet af en arbejdsdag, og det vil derfor være en fordel at vælge en stor, hvor det er muligt for dig at kunne justere stolen med jævne mellemrum, så du ikke sidder i den samme stilling i for mange timer ad gangen, når du arbejder.

3) Hvilke indstillingsmuligheder skal kontorstolen have?

Når du skal vælge den rette stol til dit hjemmekontor er det en rigtig god idé at undersøge, hvilke indstillingsfunktioner som de forskellige typer af kontorstole har. Ikke alle kontorstole har lige mange eller de samme indstillingsfunktioner. Hvis du ønsker andre funktioner udover de klassiske indstillingsmuligheder såsom justerbar siddehøjde og sædedybde, så kan det være en god idé at overveje, hvilke funktioner du ønsker at din nye kontorstol skal have for at du kan opnå den optimale siddekomfort.

Du kan eksempelvis overveje om sædet på din nye kontorstol skal have en vippefunktion, som kan hjælpe med at forbedre din kropsholdning, når du arbejder, eller om armlænene på stolen skal være justerbare, så du kan få aflastet dine arme mest muligt i mens du arbejder.

Er du opmærksom på hvilke indstillingsmuligheder du ønsker at din nye kontorstol skal have vil du kunne få en bedre siddekomfort og mindske din risiko for belastningsskader i forbindelse med dit arbejde på hjemmekontoret.

4) Hvilke features skal din nye kontorstol have?

Udover indstillingsmuligheder og ergonomiske funktioner kan det være en god idé at overveje om, der er andre features som du ønsker din kontorstol skal have. Der findes mange forskellige typer af kontorstole og der er derfor også stor forskel på, hvilke features kontorstolene har. Du kan eksempelvis overveje om det er nødvendigt at din kontorstol har armlæn. Sidder du ved et dybt skrivebord er det måske mere praktisk for dig at hvile dine arme på bordet, og det vil derfor være mere oplagt for dig at købe en kontorstol uden armlæn.

En anden overvejelse, der kan være god at gøre sig er om din nye kontorstol skal havehjul. Om det er en god idé at købe en kontorstol med hjul afhænger nemlig i høj grad af, hvilket gulv, der er på dit hjemmekontor. Ikke alle gulvtyper er lige velegnede til kontorstole med hjul, og nogle gulve vil tage skade af hjulene på en kontorstol.

Er det vigtigt for dig at din nye kontorstol har hjul kan du derfor med fordel overveje om du også skal anskaffe dig et stoleunderlag til dit hjemmekontor. Der er altså mange features, der kan være gode at være opmærksomme på, når du skal vælge den rette kontorstol til dit hjemmekontor.

5) Hvordan skal din kontorstol se ud?

Når du skal finde den rette kontorstol til dit hjemmekontor er det vigtigste selvfølgelig at du sidder godt i stolen, men det skader dog ikke at din nye stol også ser godt ud i rummet. Har du en flot kontorstol som bidrager positivt til indretningen på dit hjemmekontor, så vil det måske også kunne give dig en større lyst til at være produktiv og bruge mere af din arbejdstid foran computeren.

Har du først fundet en kontorstol, som vil kunne matche de behov som du har ift. siddekomfort kan du derfor med fordel se efter, hvilke designmuligheder stolen har. Eksempelvis kan du undersøge, hvilke typer af stof og farver som stolen kommer i. Markedet for kontorstole er stort og der er derfor god mulighed for at finde en ny kontorstol, som har det udtryk som du ønsker og som vil kunne passe ind i den øvrige indretning på dit hjemmekontor.

6) Har du nogle særlige behov?

Inden du smider pengene efter en ny kontorstol er det vigtigt at overveje om du har nogle særlige behov som din kontorstol skal kunne imødekomme. For at kunne købe den helt rette kontorstol til dit hjemmekontor, hvor din siddekomfort er så optimal som muligt er det vigtigt at undersøge gøre klart for dig selv, hvilke særlige krav du har til en kontorstol.

Døjer du eksempelvis med problemer med din ryg er det vigtigt at du finder en kontorstol, der kan aflaste din ryg mest muligt i løbet af din arbejdsdag, så du ikke får yderligere problemer med ryggen. Der findes et hav af forskellige typer af kontorstole og det vil derfor helt sikkert være muligt for dig at finde en kontorstol, der kan opfylde de særlige krav, som du må have til en kontorstol.

Du kan måske også lide...