pas godt på parforholdet
Parforhold

9 gode tips til at passe godt på parforholdet

At blive skilt er meget sjældent en god ting. Det er ofte hårdt og opslidende for både en selv, men også for omgivelserne. Derfor skal man som udgangspunkt undgå skilsmisse, specielt hvis man har børn sammen.

Hvis du vil undgå skilsmisse, så skal du passe godt på parforholdet. Her følger en række gode tips til dette.

Lyt til din partner

Der er ikke noget være end ikke at blive hørt. Det gælder både i en samtale, i en diskussion og i et skænderi. Men måske specielt i hverdagen. Så du kommer rigtig langt ved at være opmærksom på hvad din partner siger, og tage det ind og agere ud fra det i dine fremtidige handlinger. Det handler ikke om at indordne sig, men om at tage hensyn til hinanden.

Vær opmærksom på din partner

Alle mennesker udsender hele tiden signaler. Det både med hvad der siges direkte, men måske i især også med kropssprog og handlinger. Du kommer rigtigt langt ved at være opmærksom og opfange de signaler som din partner sender. Og er der noget du er i tvivl om, så spørg ind til dig. De fleste kvinder elsker blive spurgt til. Det får dem til at føle sig vigtig i dit liv og at blive hørt.

Bevar eller genskab nærværet

Nærhed i et forhold er et vigtigt fundament for at et forhold fungerer godt. Det at have en fælles fornemmelse af hvor ens partner er i sit liv, kan kun komme godt igen. Hvis du kan mærke når din partner er ked af det eller faktisk også glad. Så kan du bruge det til at handle og agere over din partner. Og det kan der kun komme noget godt ud af.

Del din sårbarhed

Alle mennesker er sårbare. Tør du dele din sårbarhed overfor din partner vil du helt sikkert blive mødt med forståelse og omsorg. Din partner vil uden tvivl blive glad for din fortrolighed med hende. Og der vil være meget mere forståelse i jeres fremtidige kommunikation, hvis I er fortrolige omkring sårbarhed.

Hold fokus på kommunikationen

Kommunikation er en svær ting. Men det er også en utrolig vigtig ting. Husk din partner kan ikke læse dine tanker. Så fortæl dem, fortæl om dine behov og dine følelser. Kommunikation kan afhjælpe mange misforståelser. Det kan faktisk kun gavne.

Giv tryghed på en god måde

De fleste mennesker trives bedre, når der er tryghed i deres liv. Giver du din kæreste tryghed på en god måde, vil hun med stor sandsynlighed blomstre op og føle sig mere tilrette i jeres forhold. Du kan give hende tryghed ved at fortælle at du elsker hende og gøre det tit. Det er helt sikker noget, der kommer godt tilbage.

Vær nysgerrig

Alle kan lide at blive set og hørt. Og alle kan lide at andre interesserer sig for en. Så er du nysgerrig på din partner, så spørg ind til hende. Og vær interesseret i hendes liv. Fortsætter I med at lære ting om hinanden, vil jeres forhold hele tiden blive stærkere. Med nysgerrighed kan I kun blive klogere på hinanden.

Vær fysisk

Fysisk og berøring er vigtig for de fleste mennesker. Det at blive rørt ved og holdt om betyder for de fleste rigtigt meget. Det giver en ro og en tilfredsstillelse. Det er meget lettere at tror på at I kan lide hinanden, nå der er berøring.

Tag Ja-hatten på

Det burde være basal viden og måden at agere på. Men det er ikke altid bare ligetil, at tage alt der bliver sagt og gjort med Ja-hatten på. Det er mest sandsynligt at din partner vil det bedste for dig. Derfor er det jo oplagt at tage det hun siger med udgangspunkt i at hun har gode hensigter.

Du kan måske også lide...