brug aktivitetsur når du træner
Sport

6 gode grunde til at bruge et aktivitetsur når du træner

Et aktivitetsur er et ur, som kan måle og analysere din træning. Det betyder altså, at du helt generelt vil få et bedre overblik over din træning. Der er dog mange andre gode grunde til at bruge et aktivitets-ur, når du træner. Læs med her for at få et godt overblik over de gode grunde. Det er selvfølgelig vigtigt at huske på at forskellige træningsure har forskellige funktioner og derfor også forskellige fordele. 

1. Du slipper for at bruge et pulsbælte

Mange aktivitetsure kan også måle din puls. Det er en stor fordel at måle sin puls, mens man træner. Hvis man måler sin puls under træning i en længere periode, vil man også kunne måle sine fremskridt. I takt med at din kondition bliver bedre, vil din puls nemlig falde. Du kan også nemt finde ud af din maksimal puls. Det har altid været populært at måle sin puls. Det har man for eksempel gjort med et pulsbælte. Men det er altså en del nemmere bare at gå med et aktivitets-ur. 

2. Se hvor mange kalorier du forbrænder

Det er meget populært at tælle kalorier. Det gør man for eksempel, når man spiser. Så kan man nemlig se, om man får for mange eller for lidt. Det er dog mindst lige så populært at se, hvor meget man egentligt forbrænder under en træning. Et trænings-ur er en effektiv og præcis måde at måle kalorier på. Det måler nemlig din puls samtidig. Derudover har du sandsynligvis også indtastet forskellige informationer omkring dig selv. Det er for eksempel din højde og din vægt. Med et trænings-ur slipper du altså for manuelt at sidde og regne ud, hvor mange kalorier du har forbrændt. 

3. Kan analysere mange former for træning

Synes du, at et aktivitets-ur lyder som noget for dig, men er du ikke sikker på, at den også kan analysere din træningsform? Det kan den højst sandsynligt godt. Forskellige ure har som sagt forskellige funktioner, men langt de fleste ure kan indstilles til rigtig mange forskellige træningsformer. Hvis du har et vandtæt aktivitets-ur, kan det for eksempel sagtens analysere svømning også. 

4. Sørger for at du bevæger dig nok

Hvis du bruger din aktivitets-ur i hverdagen, vil aktivitetsuret være med til at sørge for, at du bevæger dig nok. For eksempel kan du vælge, at det skal give dig en notifikation, når du har siddet stille i for lang tid. Det betyder blandt andet, at du bliver mere klar over, hvor meget du egentligt bevæger dig i hverdagen – eller måske hvor meget du ikke bevæger dig i hverdagen. Det vil automatisk føre til, at du vil blive langt mere aktiv. 

5. Tæller dine skridt

Et aktivitets-ur tæller automatisk dine skridt. Hvis du forsøger at have en sund livsstil eller gerne vil tabe dig, er det en rigtig god idé at fokusere på at få gået nok i hverdagen. Det anbefales for eksempel, at man er aktiv i 60 minutter om dagen og går mindst 10,000 skridt. Det er mange skridt, hvis man sidder ned hele dagen. Uden en skridttæller kan det dog være svært at gennemskue, hvor meget man egentligt får gået. Brug derfor dit aktivitets-ur til at få et godt overblik over din daglige aktivitet. 

6. Indbygget ur

Derudover er der selvfølgelig også indbygget et ur i aktivitetsuret – som navnet også lægger op til. Det betyder, at du kan se både tidspunkt og dato. Du behøver altså ikke hive din mobil med til træning eller ud på løbeturen. Det kan nemlig godt være hårdt at løbe eller svømme med en mobil i hånden. 

De lidt dyrere aktivitetsure kan også have et stopur. Det er rigtig smart, hvis man gerne vil time sin træning. Det kan for eksempel være, hvis man laver styrketræning. Det kan være, at man gerne vil forbedre den tid, som man kan stå i en planke i. Så kan du altså bruge uret til at se, hvor lang tid du rent faktisk kan stå i en planke i. 

Brug aktivitetsuret til træning og til hverdag

Der er altså rigtig mange gode grunde til at anskaffe sig et aktivitets-ur. Det er desuden ikke bare et ur, som man kan bruge til træning. Der er mange fordele ved at bruge det i dagligdagen. Det er med til at skabe en sundere hverdag og give en et bedre overblik over ens daglige aktivitet – både skridtmæssigt men også træningsmæssigt. 

 

Du kan måske også lide...