sheltertur med drengene
Oplevelser

På sheltertur med drengene – 6 gode råd til den perfekte drengetur

Skal du og drengene afsted på en rigtig dejlig sheltertur? I så fald kan det lige være det være at læse denne her artikel igennem først. Her får du nemlig en gennemgang af hvilke ting du skal overveje, før du tager afsted.

Hvis du følger disse seks gode råd, så vil du få dig en rigtig god drengetur.

Lær lidt om området før i tager afsted

Det kan først og fremmest være en rigtig god ide lige at lære lidt mere omkring det område som i tager hen til. Det er især meget vigtigt, hvis i tager til udlandet. Vi har her i Danmark ikke så vild og farlig en natur. Selvom man naturligvis altid kan møde en hugorm eller lignende imens man er afsted. 

Men hvis i for eksempel tager på shelternatur i Norge eller i Sverige, hvilket der er mange danskere der gør hvert år, så er det vigtigt lige at læse lidt mere omkring dette. Her kan du møde rigtig farlige dyr, såsom en del ulve og bjørne. Nok har vi også fået ulve ovre i Jylland, men der er trods alt ikke så mange af dem endnu.

Dog kan det være en god ide lige at læse op omkring hvor ulvene egentlig befinder sig, hvis du gerne vil til Jylland på sheltertur. Det kan for eksempel være meget godt at læse lidt om den lokale fauna for at få et billede af, hvad du egentlig skal holde dig fra. Det kan for eksempel være meget fristende at spise det så man tror er et brombær.

Men måske er det slet ikke brombær men en lignende frugt, som kan give dig ret dårlig mave? Og hvordan skal du egentlig forholde dig hvis du står ansigt til ansigt med en bjørn? Det er altid en god ide lige at læse op omkring ting som dette, før du smutter afsted. På den måde bliver det meget bedre tur får jer alle.

Lær om brandkontrol og førstehjælp

En anden ting der er en god ide lige at læse op om er brandkontrol og førstehjælp. Det kan være rigtig hyggeligt at lave et en lille bål, når man sidder derude i naturen. Det kan også være en af de eneste måder hvormed, man kan få noget kaffe eller noget varmt mad.

Og så længe man forholder sig til det på en sikker måde, så gør det heller ikke noget, at man laver sådan et bål. Men man må ikke glemme, at ild hurtigt kan blive farligt. Det gælder især, hvis man er i meget tørre områder. Husk derfor altid at have hovedet med dig og for eksempel ikke starte et bål, hvis skoven eller den vilde natur omkring dig generelt er meget tør.

Det gør det ekstra brandfarligt for jer alle. Og husk også at læse op omkring hvordan du egentlig skal slukke sådan en ildebrand på den bedste mulige måde, når du er ude i naturen. Læs derudover omkring førstehjælp og hvordan du for eksempel yder dette hvis nu en af jer skulle få brug for det. Man ved aldrig hvad man kan komme ud for når man er ude i naturen.

Og man har trods alt lige pludselig lidt langt væk fra læger og hospitaler, hvis der skulle ske noget. Det er derfor godt lide at vide det mest basale så i kan hjælpe hinanden bedst muligt.

Sørg for at I har de rette redskaber med

Derudover handler det også om at have de helt rette redskaber med når i tager afsted på sådan en sheltertur. Her vil det afhænge af, hvilken årstid i tager afsted på.

  • Men det er for eksempel meget vigtigt at sørge for at man har et vandtæt telt. Uanset om det er sommer og solstråler midt på dagen, så kan det godt gå hen og blive til en rigtig regnbyge midt om natten. Det ville være rigtig træls at vågne op til en mindre pøl inde i ens telt. 
  • Husk også at tage en sovepose med som passer til temperaturen. Hvis det er efterår eller forår i tager afsted under, så skal det være en noget varmere og sovepose du skal tage med. Omvendt skal den ikke være nær så varm hvis i tager afsted om sommeren. Det kan hurtigt blive meget ubehageligt at ligge med. 
  • Hobbyknive og meget mere er også ting, som det kan være værd at anskaffe og tage med.
  • En god rygsæk er heller ikke noget at kimse af.

Du kan finde en del gode vejledninger på nettet om, hvilke ting der eventuelt er gode at tage med på sheltertur.

Skal der alkohol med på turen?

De fleste danskere er ret glade for deres alkohol. Og hvis man skal en flok drenge afsted ud i skoven, så kan det nu også være meget sjovt lige at tage en pakke øl med eller to. Er det noget, som i er interesserede i? Det kan nogle gange gøre alting lidt sjovere, når man lige har noget alkohol med.

På den måde kan man få sig nogle rigtig gode snakke om aftenen, hvor man for eksempel er samlet omkring lejrbålet. Men samtidig er det dog noget, som man lige skal forventningsafstemme.

Er det noget, som alle er interesserede i af dem, som skal med på turen? Det er en god ide lige at snakke om dette før man blot fylder halvdelen af rygsækken med bajere.

Skal i jage imens i er afsted?

Derudover skal i naturligvis også gøre jer nogle tanker om, hvad i skal lave når i er afsted på sheltertur. Et eller andet skal i få tiden til at gå med. Måske skal i gå på jagt i den lokale fauna?

I så fald skal i naturligvis også have det rette udstyr med til dette. Det handler for eksempel om at få jagttøjet med som du kan anskaffe på https://friluft.dk/jagt/toej. Og det vil for eksempel også være en god ide at investere i et jagtgevær. Måske har du allerede et liggende derhjemme eller kender du en i dit netværk, som har en du eventuelt kan låne? 

Hvorvidt i skal ud og jage, når i er afsted på sheltertur, er naturligvis noget i skal aftale sammen. Er er det noget, som alle er interesserede i?

Og hvis i skal ud og jage, så er det også en god ide at læse op omkring nogle tips og tricks omkring dette, før i tager afsted. På den måde øger i chancen for faktisk at fange noget.

Skal der fiskes?

Fremfor at jage kan i naturligvis også tage fiskegrejet med. Det kan også være meget hyggeligt at sætte sig ned ved en å eller en stor sø, og håber på at fange sin aftensmad.

Det kan endda være rigtig hyggeligt, at man sidder hernede med en kold bajer og snakker stilfærdigt sammen imens han venter på at fiskene bider på.

Du kan måske også lide...