københavn set fra himlen
Oplevelser

Få 5 gode grunde til, at jeres tur til København skal inkludere mange timer på Vesterbrogade

Skal I til København med hele vennegruppen. Det kan være fodboldkampen, der kalder. Det kan være koncerter. Det kan være vennen, der er flyttet fra jer. Der er utallige årsager.

I hvert fald går turen til København og til den tur skal du have yderligere nogle opfordringer her. For du har helt sikkert for alverdens at opfordringer til barer, spisesteder, museer, områder og meget mere.

Men du skal altså ikke snydes for at komme forbi Vesterbrogade. Her får du 5 fantastiske grunde til, at du skal besøge Vesterbrogade.

Et urbant miljø lige ved Hovedbanen

Når man drager til København, er der flere ting, man forventer.

Man forventer at komme til en by, man – selvom man kun har været der en gang eller to – kender virkelig godt. Vi kender alle sammen København fra de mange film, serier og reportager. Det hele foregår i København, og vi vil derfor kunne genkende en hel masse.

Man forventer også at se en mere urban side af Danmark. Du kan slå op i ethvert modeblad, om det er til kvinder eller mænd er ligegyldigt, her står der, hvordan de har fået inspiration fra det urbane miljø i København.

Her er stilen og menneskene mere afslappede og cool i deres tøjstil. Der er noget helt ned-på-jorden-agtig over det, selvom lydniveauet og samtaleemnerne godt kan være højragende.

Hvis der er noget sted i København, hvor dette urbane miljø skal udforskes, så er det på Vesterbrogade.

Den oldgamle by har huset alt fra bordeller, bandmiljøer til hyggelige cafeer, grøntsagshandlere og modebutikker. At gå ned ad Vesterbrogade er som at tage en koncentreret bouillonterning af det urbane miljø i København.

Vitaliteten lever stadig på Vesterbrogade

Den vilde fortid, der engang var på Vesterbrogade, er i den grad også stadigvæk til stede. Bordellerne er der ikke så mange af længere. En del sexbutikker er også forsvundet. Men der er stadig masser af misbrugere, skøre eksistenser og hele den vitale atmosfære.

Det er ikke direkte farligt, men mere farverigt. Der er plads til lidt af hver på Vesterbrogade. Noget, der kan virke en smule intimiderende, den første gang man ser det. Jo længere tid du bruger på gaden, jo mere vænner du dig til det.

Det kan være utrolig spændende og virkelig underholdende bare at holde øje med og snakke med de mennesker, man møder på gaden her. Du bliver ikke snydt for en god historie eller en meget besynderlig historie.

Fuld af barer

Et sted, der perfekt til at høste masser af disse vitale og skøre historier er på barerne. Der er masse af barer i området og klubber kun en spytklat fra Vesterbrogade.

Barerne og værtshusene er fulde at historie og fantastiske mennesker, som med garanti hjælper jeres aften i byen på rette vej. Desuden vil jyden kunne få tilfredsstillet sit sparehjerte her.

På de små værtshuse vil du kunne en øl for under 30 kr. Du endda kunne får en sæt med en sjus til. København er slet ikke så dyr herinde fra. Og den er slet ikke så ny herinde fra.

På værtshusene kan der gå flere år forbi udenfor, det er ikke ligefrem noget man bemærker derinde. Disse beværtninger finder du masser af. Her sprudler den brune værtshushistorie og cigaretrøgen er tung. Du finder alle mulige historie, som kan være sande eller nogle værre røverhistorier.

Når din flotte dialekt lyder herinde, vil du strakt høre kommentarer. Ikke fjendtlige – måske en enkelt tosse her og der – men generelt interesserede. Vores land er lille, så alle har en fætter, kusine eller været på en campingplads i nærheden af selv de fjerneste egne af landet.

Find en sjov gave til partneren

Skulle du være langt hjemmefra og væk i en hel weekend, kan savnet hjem til partneren godt komme til at fylde en hel del. Her vil der være en klar opfordring til at købe noget med hjem.

På Vesterbrogade finder du fantastisk mulighed for at finde nipsting, som kæresten kunne være interesseret i. Du finder antik-butikker. Du finder genbrugsbutikker. Du finder også lidt dyrere butikker, hvis der er behov for det efter den lange tur væk hjemmefra, og har du god tid er du i gåafstand til flere shoppingcentre.

Selvom du måske ikke aner en disse om, hvad dine koner eller kæreste går ind i disse butikker for, så prøv at stikke derind. Du kan helt sikkert finde noget, som vil passe perfekt til hende, hvad enten det bliver en antik kaffemølle der kan pryde i køkkenet, noget lækkert brugt tøj til hende, eller noget helt tredje.

Brug den sidste smule hjerneaktivitet, inden du skal hjem igen. Det bedste ved Vesterbrogade er jo, at den ligger kun et stenkast fra hovedbanen. Du vil derfor lige kunne løbe over i en butik og finde noget lækker til kæresten, der savner dig derhjemme.

Du kan sagtens nå at løbe frem og tilbage på 30 minutter. Så kan du komme hjem med tømmermænd og en gave, det plejer at gå meget godt.

Lækre spiseoplevelser og billig takeaway

Hvis du har lidt bedre tid, kan du også droppe løbetiden. På Vesterbrogade ligger der nemlig en masse lækre spisesteder.

Du finder de mere fine og dyrere spisesteder. Her kan du få lækre danske, italienske, asiatiske osv. Retter. Det kunne måske friste?

Hvis tømmermændene er meget slemme, er der også en masse burgerbarer på og omkring Vesterbrogade. Der er de billige og lækre kebab-butikker. Der er en masse forskellige takeaway eller fastfood, du kan spise i behagelige stole.

Her kan du skylle burgeren ned med en cola, så turen hjem i toget ikke virker helt så slem.

Det kan også være her jeres bytur eller hyggelige aften starter. I sætter jer ind på en af de lækre restauranter og bestiller en 3-retters med vinmenu til. Det kunne næste ikke blive bedre.

Jo, hvis det skulle være bedre, skulle det da være, hvis alle mulige lækre barer og klubber ligger lige i nærheden, når I har tygget af munden. Der var I heldige. Det er nemlig lige det, de gør.

Du kan måske også lide...