på golfferie med gutterne
Oplevelser

På vennetur med gutterne uden koner og børn? Her er 5 ideer til steder, I kan tage hen

Er det lang tid siden, du har haft alene tid sammen med gutterne uden kone og børn? Så længes du sikkert efter en rigtig mandetur hvor I samles som venner og tager på en tur sammen. Det kan være, at I kommer fra forskellige steder i Danmark og dermed ikke ses så tit.

Eller det kan være, at I har droslet gevaldigt ned på at se hinanden efter at I er blevet gift og har fået et eller flere børn. Der er dog al god grund til at holde fast i de gode gamle venskaber, idet man har brug for disse, når krisen kradser og man har brug for sparring, en skulder at tale ud ved og dejligt mandesamvær uden kvinderne indblandet.

Hvor skal I så tage hen? Der er mange muligheder for at tage på tur sammen og Danmark byder op til mange smukke og spændende steder at tage på vennetur. Men er alle steder lige gode eller er der nogle, der indbyder mere til rigtig mandetur, fællesskab og aktiv fritid? Det ser vi på i denne artikel, hvor vi guider til 5 ideer til steder, som I kan tage hen på vennetur. Læs med her.

1. Tag på rideferie på Læsø

Læsø er et gudesmukt sted og er Danmarks nordligste ø. I tager med toget til Frederikshavn og derfra tager I færgen til Læsø og lander i Vesterø. Herfra kan I tage på rideferie på to forskellige gårde på øen, der er ejet af den samme familie, henholdsvis mor og søn, og de deler ridegæsterne i mellem sig ved at have de samme priser på rideferieophold. Det er ikke umiddelbart heste, man forbinder med en mandetur, men skal I udfordre jer selv og samtidig have en aktiv ferie og en naturskøn oplevelse finder I alle tre ting på denne rideferie.

I rider både i skoven og ved kysten og er I rutinerede ryttere i forvejen gallopperer I også i vandet, hvor vand og mudder står om ørerne på jer og får jer helt op i sadlen, mens I rider stærkt afsted. Når I har været ude at ride, kan I stige af hesten og sætte jer til et skønt gourmet måltid med enten jomfruhummer, lam, vildsvin eller skaldyr som er nogle af Læsøs specialiteter kulinarisk set.

Tag også på Saltsyderiet på Rønnerne, hvor I får at se og hører en guide fortælle om, hvordan de udvinder og syder den salt, som bliver opsamlet ude på det store areal, der hedder Rønnerne. Rønnerne er et unikt sted naturmæssigt set, hvor havet overskyller hele området om vinteren og trækker sig tilbage igen om foråret. Dermed er der en helt unik flora og fauna, fordi de planter og blomster, der gror netop der, skal kunne tåle en høj koncentration af salt. Her finder I planten salturt, der kan spises og som netop er super salt i smagen. Denne kan I prøve i en salat, hvor der ikke behøver at blive brugt ekstra salt.

2. Tag på golfophold

Der er mange mennesker, der aldrig har prøvet at spille golf, fordi det som regel er super dyrt at få et medlemskab af en golfklub. Der er derfor god grund til at booke et golfophold i stedet for, hvor I bor på et hotel og golfspillet er inkluderet i prisen. Her kan I både nyde hotellets komfort og luksus og derudover få timer i golf og prøve denne svære sportsgren af i praksis og få en ordentlig god griner, når I kan ramme bolden eller rammer den skævt.

Det kan være noget, som binder jer sammen og får jer ud af jeres komfortzone, og får jer til at smide hæmningerne og løsne lidt op, især hvis I ikke har været sammen i lang tid og lige skal bryde isen igen.

3. Tag på kanotur

Det er nærmest en kliche at tage på kanotur, men ikke desto mindre er det en super god måde at opleve naturen og hinanden på og samtidig være tæt på hinanden i en aktiv ferie. Gudenåen ved Silkeborgsøerne er oplagt mens Suseåen på Sydsjælland også kan benyttes med kanoudlejning. Vælg her efter hvor I geografisk ønsker at være og lej kanoer i det antal, som I er.

Tag gerne jeres bagage med i sorte sække, så de ikke bliver våde, hvis kanoen tipper eller I trækker vand ind i kanoen. Tag også gerne mad med i kanoen og spis ude på åen. Det er muligt på Gudenåen at tage telt med og campere undervejs, så I kan lave det til en længere tur, hvor I kan være væk fra koner og børn i for eksempel en uge.

4. Tag på gourmetophold

Er I nogle glade mad-ører, der er glade for at spise god gourmetmad, kan I tage på et ægte gourmetophold på et eksklusivt hotel. På Læsø er de for eksempel kendte for at fiske jomfruhummere og her kan I få serveret lækker jomfruhummer med lækkert tilbehør såsom fritter eller salat. Øerne Fanø og Rømø er kendte for deres østers og her kan I komme på en guidet tur, hvor en guide viser jer, hvordan I selv finder disse østers. Tag en spand med og saml alle de skønne østers heri og tag dem med hjem og spis dem med et lækkert glas champagne.

Hvis Ikke har lyst til at bruge tiden på at “fange” maden selv, findes der også mange deals, som man kan købe online, hvor både hotel og mad er inkluderet i prisen og dermed skal I ikke selv stå for maden. Her skal I bare finde ud af, hvor det geografisk passer jer bedst at tage hen samt hvilken type mad, I ønsker. Når I har spist godt i en uge med gutterne, vil I være ladet op og har også fået fornyet jeres venskab med hinanden.

5. Tag på vildmarkstur

Programmet Nak og Æd kan godt inspirere en masse mænd til at tage ud i vildmarken og fange og skyde deres eget vildt, hvorefter I tilbereder byttet over åben ild. Dette indebærer dog, at man har et jagttegn eller et fisketegn, men har I dette, kan I med fordel tage på en vildmarkstur. Der er både skove i Danmark og Sverige, I kan tage til, hvor I kan booke shelters på forhånd eller tage jeres eget telt med og ligge på naturpladser.

Prøv også Brorfelde Observatoriums stjernekigger shelters, som I kan booke på forhånd og ligge og kigge stjerner i. Det anbefales her, at I tager det mest fornødne campinggear med som gasblus, en gryde, bestik, tændstikker og tallerkner, så I kan lave mad over gasblusset. Hvis I ikke har fanget eller skudt noget selv, kan det jo komme fra hjemmebragt dåsemad.

Det vigtigste er samværet

Nu har vi anbefalet fem forskellige aktiviteter, som I kan bruge tid på sammen som venner uden koner og børn. Der er dog ingen tvivl om, at det vigtigste er jeres fællesskab, venskab og samvær. Snak derfor om, hvilken type tur, der mest vil gavne disse tre aspekter og glæd jer til et pusterum, hvor I lader op i hinandens selskab og kan vende tilbage til jeres kone og børn med fornyet energi.

Du kan måske også lide...