Julefrokost lege
Livsstil

Julefrokost lege – 5 ideer til en sjovere julefrokost

Når juletiden nærmer sig, så betyder det også, at man sikkert allerede har en masse gode julefrokoster i vente. Tit er julefrokosterne rigtig gode og festlige i sig selv, fordi der er god mad og julestemning, men nogle gange kan det hele også blive det samme – særligt hvis det er en tradition, man har haft i mange år, og hvor man også har en tendens til at lave de samme ting.

Derfor er du kommet til det helt rette sted. Herunder får du nemlig 5 ideer til lege og lignende, som kan gøre julefrokosten en del sjovere. Der er lidt forskellige lege, som også passer til forskellige temperamenter. Så se med her.

Klassikeren: Pakkeleg

En leg, som nok alle kender, er selvfølgelig pakkeleg, og den skal I selvfølgelig også have med til julefrokosten, hvis den ikke allerede er en fast tradition. Det, der er så godt ved pakkeleg, er selvfølgelig først og fremmest, at det er en meget simpel leg, som alle kender – både børn, teenagere, voksne og ældre mennesker.

Derudover er der selvfølgelig også den grund, at det er en meget julet leg – ja, det er jo faktisk en leg, som man typisk kun leger til julefrokoster. Det at spille om pakke og at åbne pakker er nemlig lige i julens ånd.

Så er der også den ting, at man faktisk kan gøre pakkelegen meget sjov og skør. Man kan eksempelvis spille med en masse forskellige regler, som man selv tilføjer, og så kan man også vælge at tage en masse skøre pakker med, så folk bliver meget overraskede, når de åbner og se, hvad der gemmer sig under indpakningen. Pakkeleg er i hvert fald et hit til enhver julefrokost.

En julequiz

Noget andet, som man kan gøre for at gøre julefrokosten lidt mere festlig, er at lave en julequiz, hvilket også er blevet lidt mere udbredt. Det, som er så godt ved en julequiz, er, at den ligesom pakkelegen kan samle alle julefrokostens gæster om noget fælles. Så kan man eventuelt lave det til en konkurrence, hvor man spiller i mindre hold, og hvor der så er en julerelateret præmie til vinderen.

Det, som også er så godt ved julequizzen, er, at man jo helt selv kan bestemme, hvilken slags julequiz. Det kan eksempelvis være en historisk julequiz med spørgsmål til jul gennem tiden. Det kan også være, at man vil lave en quiz, der omhandler julemusik, julemad, julekalendere eller noget andet. Der er i hvert fald rigtig gode muligheder for at lave en sjov og spændende julequiz, som alle kan være med på, fordi alle netop har et eller andet forhold til jul.

Gæt og grimasser – jule edition

Et bud på en mere konkret form for julequiz kunne eksempelvis være gæt og grimasser – eller alternativt tegn og gæt, hvis man ikke lige er så meget til skuespil og den slags. Her skal det selvfølgelig ikke være den helt almindelige gæt og grimasser, men derimod en mere julet version.

Det er en leg, som er meget nem at få op at køre. Det kan eksempelvis foregå således, at alle gæster skriver 4-5 julerelaterede personer, ting, sange, film eller lignende ned på et papir, og så skiftes man ellers bare til at mime disse ting. Det er måske særligt en leg, som kan være sjov at lege, når man har fået lidt snaps og nogle lækre juleøl.

Udklædningskonkurrence

Hvis man gerne vil gå all in til sin julefrokost, så kan man også overveje at inddrage et udklædningselement, hvor alle gæsterne netop skal dukke udklædt op i et eller andet kostume, som relaterer sig til jul – og så laver man det altså til en udklædningskonkurrence.

Hvis man går efter et lidt nemt julekostume, kan man eksempelvis klæde sig ud som julemanden, en nisse, et rensdyr eller lignende ting, som alle forbinder med jul. Hvis man gerne vil være lidt mere kreativ i sin udklædning, kan man eventuelt klæde sig ud som julede karaktere fra nogle af de gode julefilm. Der er i hvert fald mange gode muligheder for sjov og julet udklædning.

Hvis du mangler yderligere inspiration til et julet kostume, så er det bare med at tage et kig online. På whynotblog.dk får du eksempelvis et helt modeunivers med en masse inspiration til stil, og hvor du muligvis også kan finde noget inspiration til et julet outfit. Det er nemlig det, der skal til, hvis man gerne vil vinde udklædningskonkurrencen.

Hemmeligheder under tallerkenerne

Et sidste bud på en slags leg eller aktivitet, som kan gøre julefrokosten lidt sjovere, og enhver anden fest for den sags skyld, er at lægge små hemmeligheder under tallerkenerne. Det lyder måske umiddelbart lidt underligt, hvis du ikke kender til det, men det er faktisk meget sjovt.

Det handler altså om, at man under hver tallerken ligger en lille seddel med noget, som man skal gøre – hver person til julefrokosten har således en ting, de skal gøre eller sige, inden festen er slut. Det kan eksempelvis være, at man hele tiden skal spise mad af sin sidemands tallerken, at man skal holde en tale i løbet af aftenen, at man ikke må sige jul, eller måske at man hele tiden skal skåle. Der er mange sjove ting, man kan skrive på disse sedler, så det er faktisk kun fantasien der sætter grænserne. Det er dog sjovt, hvis man kan skrive noget julerelateret på mange af sedlerne.

Du kan måske også lide...