sovende person
Livsstil Shopping

Har du svært ved at sove om natten? Så prøv en tyngdedyne

Mange danskere, særligt mænd, har svært ved at falde i søvn om natten. Det kan der naturligvis være mange gode grunde til, men en af de helt store er travlhed og uro. Hvis man som mand føler presset til at præstere både derhjemme og på arbejdet, kan det være svært at slippe om natten. Det gør sig ikke mindst gældende, hvis man har en uvane med også og kigge på lysende skærme, indtil det er sengetid.

Af netop den grund, er den bedste medicin mod søvnløshed selvfølgelig et vaneskifte. Det er dog ikke altid, at det er muligt eller nok. I så flad er der heldigvis også meget andet, der kan hjælpe dig med at falde til ro om natten. En af de ting er en såkaldt tyngdedyne.

Brug en tyngdedyne

En tyngdedyne er præcis, hvad det lyder som. Det er en dyne med en usædvanligt høj vægt. Det kan måske lyde svært, men når først man ligger under en tyngdedyne, vil man aldrig vende tilbage. At ligge under en tyngdedyne føles nemlig som en komplet omfavnelse, og det aktiverer gamle biologiske mekanismer i os alle. Du kan med andre ord snyde din krop til at falde til ro, og det føles sågar godt imens.

Du bør dog være opmærksom på, at der findes tyngedyner af mange forskellige slags og kvaliteter. Når man investerer i sin søvn, kan det ikke betale sig at være nærig. Sørg derfor for at købe en god tyngdedyne, der kan følge dig i mange år. Det vil altså sige en tyngdedyne med den helt rigtige vægt, lavet i blødt materiale, og som lydløst fordeler den trygge vægt over hele kroppen.

Snyd kroppen i søvn

Tyngdedynen er altså en, og nok den mest bemærkelsesværdige, måde at udnytte vores ældgamle biologi til at falde hurtigere i søvn om natten. Det er dog langt fra den eneste. Ser vi tingene på en evolutionær tidsskala, er vi for eksempel alle vant til at sove ude i den friske luft. Derfor kan er åbent vindue eller en luftfilter gøre meget for din nattesøvn. Det samme kan et velduftende soveværelse, så få gerne et par blomster derind. Alt det vil med garanti hjælpe dig med at falde til ro om natten. Hvis der er noget, du ikke kan ændre, er det trods alt din biologi.

Skift vaner

I sidste ende betyder det dog også, at et vaneskifte kan være nødvendigt, hvis du gerne vil sove trygt og godt om natten. Du kan ikke bare ødelægge kroppen med stress og jag, for så at håbe på at kunne snyde den i søvn om aftenen. Hvis du altså med tyngdedyne og åbent vindue stadig oplever søvnbesvær, er det på tide at ændre vaner. Tillad dig selv at slappe af, og brug gerne et par timer inden sengetid væk fra skærmen på afslappende og manuelle aktiviteter. Mind kroppen om, at det er tid til at sove. Så skal du nok falde i søvn, ligesom dine forfædre før dig.

Du kan måske også lide...