de største spillere i Superligaen
Sport

Fodbold: 8 af de største spillere i Superligaen gennem tiden

Fodbold er en af de største sportsgrene i verden. Der er næsten ikke det land, der ikke deltager, når vi konkurrerer på tværs – særligt når vi når op til det niveau, vi kalder superligaen. Men hvilke spillere er egentligt de største spillere i superligaen? Det kan du læse meget mere lige her.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken kom til Nordjylland i 1998 og vendte hele siden karriere på hovedet på bedste vis. Ikke blot indtog han midtbanen for klubbe Aab, han indtog også Superligaen – begge dele fra dag 1. Solbakken er kendt for at være en fantastisk leder og en fantastisk balancespiller, det havde overblikket og samtidig var målfarlig. Det gjorde ham til en alsidig spiller med et stort potentiale. Desværre satte en hjertefejl hurtigt en stopper for hans fantastiske spil.

Thomas Delaney

Thomas Delaney er en fodboldspiller, der stadig gør sig bemærket i dag som den kække Københavner han nu engang er. Med over 200 kampe har han i løbet af syv sæsoner udviklet sig til en generel på midtbanen, der slår flere af de andre midtbanespillere, som FCK ellers har været heldige med at trække til sig. Han spiller med et højt niveau, der kun har udviklet sig siden han debutterede allerede i en tidlig alder.

Sibosisu Zuma

Sibosisu Zuma har kun 50% succes i de i alt fem år, han brugte hos FCK. Alligevel er han med på listen simpelthen fordi de 2,5 år, hvor han brillierede var så fantastiske. Han er elegant. Han er kreativ. Og han har højt teknisk niveau. Du vidste aldrig hvad Zuma kunne finde på at gøre på banen, hvorfor han var farlig for modstanderen, som blandt andet hans berømte saksespark, der sikrede FCK det første mesterskab i 10 år, da de spillede mod Brøndby. For at det ikke skal være løgn, så nåede han endda ind på en 29. plads over verdens bedste spiller i hans prime.

Uche Okechukwu

Uche Okechukwu var kun 23 år, da han blev udvalgt af Brøndby i 1990, men han viste sig hurtigt at være et fornuftigt valg. Han spillede i 61 superligakampe igennem tre år og var målfarlig overfor enhver modstander – han formåede at sætte hele 10 mål i kassen. Foruden en helt igennem fantastisk spiller for superligaholdet var han også et værdsat medlem for Brøndby, hvor han udgjorde en bærende spiller på holdet.

Dame N’Doye

FCK har haft en række gode spillere i løbet af årene; Dame N’Doye er ingen undtagelse. Faktisk er han den mest scorende spiller, de nogensinde har haft, hvorfor han også fortjener en plads på denne liste. Allerede som 25 årig blev han hentet for 25 millioner kroner – heldigvis var han alle pengene værd. Stærk, god med hovedet, solid teknik – hvad mere kan man ønske sig? Det skulle da lige være de 14 mål, han lavede i superligaen sin første sæson! Og han stoppede ikke efter én sæson. De næste to sæsoner giver hans mange scoringer ham en titel som topscorer i ligaen, og han bliver også FCK’s mest scorende spiller internationalt. Dame N’Doye spændende spiller, der bestemt er værd at læse mere om.

Tobias Linderoth

Endnu en FCK-spiller trænger ind på listen – denne gang en stjerne på den centrale midtbane, der slog sit navn fast som første mand på holdkortet til trods for den store konkurrence om pladsen internt. En spiller, der var kontant og hård – hvorfor han tog nogle gule kort med sig på vejen – men som også brugte sine evner på superligabanen på den bedst tænkelige måde.

Daniel Agger

Daniel Agger er et velkendt navn – selv blandt danskere, der ikke følger med i fodbold. Han kom på banen allerede som 20-årig og slog hurtigt fast, at han havde et helt særligt talent, som de andre spillere kun kunne misunde. I 33 kampe hjalp han med til, at kun 23 mål blev lukket ind, mens han samtidig var en målfarlig centralspiller, der – når skaderne ikke plagede ham – triumferede på banen.

Mohamed Zidan

Mohamed Zidan er en sjældent teknisk begavet spiller, der spillede et alsidigt spil som både fløj, skygge angriber og spids. Det foregik ikke uden et rødt kort i nu og næ, men for at veje op for dem trak han flere overskrifter end nogen anden spiller.

Du kan måske også lide...