få udviklet software
Livsstil

Få udviklet software der gør hverdagen nemmere – 4 råd til at komme godt i gang

Går du rundt med følelsen af, at al din fritid bliver opslugt af dagligdagens praktiske gøremål, og at tiden med gutterne ikke længere er den samme? Ønsker du mere tid til øl og fodbold med drengene eller til kvalitetstid med børnene? Måske kan softwareudvikling være din nye redningsmand. Software kan nemlig være din genvej til en mere effektiv hverdag. Her får du fire gode råd til at komme godt i gang med udviklingen af software, der kan gøre din hverdag nemmere.

Undersøg din hverdag – Hvor kan software gøre en forskel for dig?

Først og fremmest skal du finde et område, hvor software vil kunne effektivisere din hverdag. I begyndelsen kan du være opmærksom på de ting, som du foretager dig i løbet af dagen. Hvad er det, der gør din hverdag hektisk? Hvor lægger du automatisk alt for meget af den energi, der kunne være brugt på at have det sjovt?

Hvordan kan din hverdag optimeres? Ved at stille dig selv disse spørgsmål, kan du få øje på de ting, der tynger og begrænser dig i din dagligdag. Dette kan være alt fra madlavning til vasketøj. Men det kan også være dagligdagens strukturering og planlægningen med familien, der fylder mest hos dig.

Der er mange eksempler på programmer, der alle forsøger at gøre livet en smule lettere. Det gælder for eksempel online notesbøger og tjeklister, hvor du kan få påmindelser om dét, som du skal huske. Men der findes også gode eksempler på nyttig software indenfor mad og indkøb, streamingtjenester og kalenderløsninger. Det er altså kun fantasien, der sætter grænser, når du skal få ideen til det nye software, der skal effektivisere hverdagen og skabe mere overskud til de hyggelige stunder.

Brainstorm – Få den gode idé

Når du har fundet et område i din hverdag, som du ønsker at optimere og forbedre, kan du begynde at brainstorme ideer til løsningsforslag. Her er det vigtigt at lade tankerne strømme frit og se muligheder fremfor begrænsninger. Hvordan kan du bruge mindre tid på dit vasketøj? Hvor skal softwaren gøre sit arbejde, for at gøre en positiv forskel for dig?

Under din brainstorming kan du gøre brug af forskellige teknikker, der alle hjælper dig godt på vej i idegenereringsprocessen. En kendt og anerkendt metode er at tømme hovedet for ideer ned på et stykke papir. Dette gøres uden at tale med nogen, så det undgås at ideer afvises, før de overhovedet er blevet overvejet og tænkt igennem.

Denne øvelse kan eventuelt laves på tid. På den måde vil du presse din hjerne til ikke at sortere i de ideer, som du får. Det kan også være en god idé at tale med andre om problemstillingen og lave en brainstorm i fællesskab. Derved kan du få flere inputs og måske se situationen fra en ny vinkel. Så invitér endelig drengene over til en øl og en omgang brainstorming!

Research – Fra idé til udvikling

For at kunne udvikle den software, der vil gøre hverdagen nemmere, er det vigtigt at have en forståelse for, hvad software er og ikke er. Software er programmer og apps, som du kan downloade og have på dine enheder som computer, telefoner og tablets. Disse programmer har forskellige funktioner. Ud fra en sekvens af instruktioner kan de løse bestemte opgaver.

Det vil altså være en fordel at opsøge information om allerede eksisterende software, og hvordan disse programmer fungerer. Det vil især være relevant at kigge ind i softwaremarkedet på lige netop dét område, som du ønsker at forbedre. Måske der allerede findes en løsning på din problemstilling? I så fald kan det give god mening at undersøge, hvad der fungerer godt indenfor emnet, men også hvilke ting der eventuelt kan forbedres. 

Udviklingsfasen – Få professionel hjælp til din softwareudvikling

Softwareudvikling kan være en abstrakt størrelse at forholde sig til, når man ikke selv arbejder professionelt med faget. Efter undersøgelsen af din egen hverdag og idefasen kan du med fordel kontakte et professionelt softwareudviklingsfirma. Dette kunne for eksempel være softwareudviklere.dk. Her vil du få hjælp til at gå fra ide til udvikling.

Du vil i fællesskab med en tilknyttet udvikler og konsulent finde frem til den allerbedste løsning for din problemstilling. Med softwareudviklere.dk vil du kunne få afklaret, hvad der er muligt indenfor området og få grundig vejledning. Du vil få en softwareudvikler fuldtid på sagen. På den måde kan projektet hurtigt og effektivt udvikle sig fra ideer og drømme til virkelighed!

Du kan måske også lide...