mandekrog i stuen
Livsstil

Indret en mande-hyggekrog i stuen – nem guide i 4 trin

Er du en af de mange mænd, som måske har oplevet, at det primært har været din partner, der har stået for det indretningsmæssige i hjemmet? Det passer dig måske også fint nok, men du kan måske savne at have et lille område, som er lige, som du gerne vil have det, og hvor du virkelig kan slappe af?

Så er det nok meget passende, at du laver din egen lille mande-hyggekrog i stuen, hvor du bestemmer, hvordan det skal se ud. 

Mænd går selvfølgelig op i mange forskellige ting, og derfor er der ikke et endeligt facit på, hvordan den perfekte mande-hyggekrog ser ud. Men herunder får du i hvert fald en guide til, hvordan den eksempelvis kunne se ud. 

Et hyggeligt læsehjørne

Det kan være, at du mest af alt bare har brug for et hjørne, hvor du kan koncentrere dig. Det kan være om at læse nyhederne på din telefon – eller måske har du brug for et sted, hvor du kan koncentrere dig om at læse en god bog? I dit lille mandehjørne kan du altså overveje, om du skal have en dejlig lænestol til at stå, så du kan sidde der og slappe af, når du trænger til det. 

Du kan eksempelvis overveje en smart lænestol i fåreskind. Bare fordi det er et mandehjørne, behøver det ikke at være rendyrket macho. Lidt fåreskind er nu rart at sidde i for både mænd og kvinder, så der er ingen grund til at gå med en stol, der ser sej ud, men som man egentlig sidder ret dårligt i. Og så kan du måske være så heldig, at den passer ret godt til den indretning, der ellers er gennemgående i stuen.

Fodboldbord eller poolbord

Det kan måske blive svært at få din partner med på det, men noget, som rigtig mange mænd drømmer om at få ind i stuen, er eksempelvis et poolbord eller et fodboldbord. Så det er måske noget, som du skal arbejde på at få gjort til en del af dit mandehjørne.

Stuen behøver nemlig ikke kun at være et flot sted med pæn indretning – det giver også rigtig god mening, at det er et rum, hvor man kan lave nogle sjove ting. Du kan altså lave dit mandehjørne til et slags spillehjørne, hvor du har enten et poolbord eller fodboldbord, som kan være rigtig underholdende, når du har gæster på besøg. Måske kan du endda lokke din partner til at være med på et spil en gang imellem.

Hvis I nu bare laver nogle regler om, at du ikke hele tiden skal bruge det, fordi det jo også larmer lidt, så kan det måske godt lade sig gøre at få det ind i stuen.

Udstilling af dine nørdede ting

Det kan også være, at du ikke vil bruge pladsen i din mande-hyggekrog på, at det rent faktisk skal være et sted, hvor man hænger ud eller laver noget, men at du derimod vil bruge pladsen på nogle af de ting, du ejer, og som din partner ikke synes er flotte nok til at stå rundt omkring i huset.

Det kan eksempelvis være en eller anden samling, du har – det kan være alt fra gode film til cd’er til LEGO til små figurer, du samler på. Din samling er sikkert noget, som du sætter meget pris på, og som også er en del af dig – så du kan overveje at udnytte pladsen til dette.

Nu hvor du har et helt hjørne, kan du også give den gas med nogle fede plakater eller vægdekorationer, som er lige dig, så der ikke er nogen, der er i tvivl om, at det er dig, der har indrettet den del af stuen.

En sej minibar

Noget rigtig sejt, som mange mænd nok også går og drømmer om, er at have deres egen lille bar – og det er jo allerfedest, hvis den kan få lov til at stå i stuen, som netop er rummet, man typisk opholder sig i, når man har gæster, man gerne vil byde på en drink.

Her er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan bygge denne bar op. Hvis du helst ikke vil have, at den fylder for meget, så kan du overveje den velkendte globus, som kan åbnes, og hvor man så har spiritus i. Så kan der på hylden under globussen være nogle glas og lignende til at servere drinken med. Hvis du derimod ikke har noget imod, at det bliver lidt for meget, så kan du også få lavet en rigtig bar med barstole, så der altså ikke er nogen, der er i tvivl om, at der er en hjemmebar, der er tale om. Det er i hvert fald ret blæret at have en stor hjemmebar midt i stuen.

Du kan måske også lide...